Wil je een gezondere tandenpoetsroutine?

Delen

Denk hierbij aan poetsfrequentie, water- en stroomverbruik, en recycling

Procter & Gamble-merken (P&G) Oral-B en Crest hebben een enquête gehouden onder bijna 3000 mensen in de Verenigde Staten en West-Europa om meer inzicht te krijgen in de huidige mondverzorgingsgewoonten. De gegevens hebben geleid tot verschillende tips om de persoonlijke gezondheid te verbeteren en de impact van mondverzorgingsroutines op het milieu te verkleinen.

1. Poets twee keer per dag: De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan om je tanden twee keer per dag twee minuten met een tandpasta met fluoride te poetsen om plaquebacteriën en tandsteen, gaatjes en tandvleesproblemen te verminderen. Respondenten die het poetsen overslaan, gaven als reden dat ze in slaap waren gevallen (27%), te moe waren (24%) of er geen zin in hadden (23%).

2. Draai de kraan dicht: De eenvoudige keuzes die mensen tijdens hun mondverzorgingsroutine maken, hebben niet alleen voordelen op het gebied van de persoonlijke gezondheid, maar kunnen ook hun ecologische voetafdruk helpen verkleinen. Bijna 1 van de 4 (24%) respondenten geeft toe de kraan te laten lopen tijdens het tandenpoetsen en meer dan 1 van de 2 (60%) onderschat de hoeveelheid water die hierdoor per minuut wordt verspild. Als je de kraan dichtdraait, kun je tot 28 liter water per dag besparen. Nog beter: je verbruikt minder energie als je koud water gebruikt.

3. Haal de oplader uit het stopcontact: Bijna de helft van de respondenten (47%) die een elektrische tandenborstel gebruikt, gaf aan altijd of soms de oplader in het stopcontact te laten en bij 31% staat de tandenborstel altijd op de oplader. De meeste apparaten blijven energie verbruiken als ze zijn ingestoken, dus vergeet niet om de oplader uit het stopcontact te halen wanneer je je elektrische tandenborstel niet oplaadt.

4. Controleer of iets gerecycled kan worden: Producten voor persoonlijke verzorging zijn mogelijk te recyclen, en je kunt deze informatie op het product- en verpakkingsetiket vinden. 19% van de respondenten gaf echter toe zelden of nooit badkamerproducten of verpakkingen te recyclen. De redenen hiervoor? Bijna een derde (30%) heeft er nooit aan gedacht, 22% wist niet hoe bepaalde items gerecycled konden worden en 19% gaf aan te weinig items te hebben die gerecycled kunnen worden. Elke actie maakt een verschil en die individuele gewoonten helpen het afval op stortplaatsen te verminderen.

Oral-B en Crest zetten zich in om tegen 2030 twee miljard mensen voor te lichten en in staat te stellen gezonde mondverzorgingsgewoonten aan te nemen, hun ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd aan te zetten tot verantwoord consumeren. Dit streven maakt onderdeel uit van de strategie "Healthy Smiles. Healthy Lives." met als doel gezonde mondverzorgingsgewoonten te stimuleren, de gezondheid transformeren en de impact op onze gemeenschappen verminderen. Het merk richt zich op voorlichting en pleitbezorging, toegang tot tandheelkundige producten en diensten, en innovatie die het aannemen van gezonde gewoonten plezierig maakt.

Gegevens zijn afkomstig uit een online enquête die is gehouden van 7 tot 15 oktober 2020 onder 2905 respondenten uit de algemene bevolking (1093 Verenigde Staten, 647 Frankrijk, 465 Verenigd Koninkrijk, 353 Duitsland en 347 Italië). Resultaten zijn gewogen op basis van land, leeftijd en geslacht.