WAAROM ORAL-B - WAAROM ELEKTRISCH POETSEN

Hoe maak ik mijn Oral-B iO elektrische tandenborstel schoon?

Delen

Hoe maak ik mijn Oral-B iO elektrische tandenborstel schoon? 

Je Oral-B iO elektrische tandenborstel na elk gebruik schoonmaken is belangrijk als het gaat om een maximale mondverzorging en een lange levensduur van je borstel. Zorg ervoor dat je het handvat, de opzetborstel en de basis van je Oral-B iO elektrische tandenborstel goed schoonmaakt. Leer meer over hoe je je Oral-B elektrische tandenborstel goed kunt schoonmaken.  

De opzetborstel en het handvat van je Oral-B iO elektrische tandenborstel schoonmaken is eenvoudig. Bekijk deze snelle gids om te leren hoe je je iO het beste hygiënisch en vrij van vuil kunt houden, ook tussen poetsbeurten door.  

Hoe maak je je Oral-B iO elektrische tandenborstel schoon 

 1. Spoel de opzetborstel af met je tandenborstel aan 

 2. Ontkoppel en spoel apart 

 3. Veeg droog en schud overtollig water van zowel borstelkop als handvat af 

 4. Laat je handvat rechtop drogen 

Volg de onderstaande tips voor het reinigen van je Oral-B elektrische tandenborstel, borstelkop, en basis tussen het gebruik door:  

 • Spoel na het poetsen de borstelkop af onder stromend water terwijl het handvat nog aan staat 

 • Maak de borstelkop los van het handvat en maak beide afzonderlijk schoon 

 • Zorg ervoor dat het water in de bovenkant van het handvat loopt en aan de binnenkant van de borstelkop 

 • Veeg alle onderdelen droog voordat je je borstel en borstelkop weer in elkaar zet,   

 • Bewaar je tandenborstel rechtop om deze te laten drogen aan de lucht 

 • Maak je oplader regelmatig schoon met een vochtige doek nadat je hem hebt losgekoppeld. Veeg de basis van je elektrische tandenborstel af met een papieren handdoek of schone doek om extra smurrie die zich daar kan bevinden te verwijderen 

 • Om je iO accessoires schoon te maken, zie de individuele schoonmaakinstructies voor elk accessoire onder de paragraaf "Accessoires" die in het instructieboekje staat of op service.braun.comte vinden is .  

Om er zeker van te zijn dat je je Oral-B iO elektrische tandenborstel zo goed mogelijk schoon krijgt, raden tandartsen aan de borstelkop elke 3 maanden te vervangen.  Gerafelde of ontbrekende borstelharen zijn ook een teken dat je borstelkop aan vernieuwing toe is. Dit helpt de effectiviteit van je tandenborstel te maximaliseren.   

BEKIJK WELKE BORSTEL HET BESTE VOOR JE IS

Nog steeds onzeker over hoe je bij kunt houden wanneer een nieuwe borstelkop nodig is? De Oral-B iO neemt al het giswerk weg - de slimme tandenborsteltechnologie voelt aan wanneer het tijd is voor een nieuwe borstelkop door rekening te houden met je persoonlijke poetsgewoonten.  

Plus, we hebben het je gemakkelijk gemaakt om altijd nieuwe originele Oral-B opzetborstels bij de hand te hebben met een opzetborstel navulabonnement, zodat je thuis een professioneel schoon gevoel kunt blijven ervaren, elke dag.