Wat betekent het rode lampje op mijn elektrische tandenborstel van Oral-B?

Het rode lampje op je elektrische tandenborstel van Oral-B kan één van deze dingen betekenen:

  • Veel van onze tandenborstels (PRO 2000 en hoger) beschikken over een zichtbare druksensor. Als je te hard op je tanden drukt, gaat het branden. Wij adviseren weinig druk uit te oefenen op je tanden en de tandenborstel zelf het werk te laten doen.

  • Brandt de druksensor continu? Soms kan er een beetje tandpasta achterblijven rond de metalen pen in de verbinding met de borstelkop, hierdoor kan de druksensor worden geactiveerd. Om dit op te lossen spoel je de metalen pen en het handvat gedurende ten minste tien seconden af onder warm water. Om dit in de toekomst te voorkomen, verwijder je de opzetborstel na ieder gebruik en spoel je beide onderdelen afzonderlijk en grondig af voordat je ze droogt en opbergt voor de volgende keer.

  • Als het rode lampje bij de onderkant van het handvat brandt, kan dit betekenen dat de batterij bijna leeg is (PRO 1000 en hoger). Dit lampje gaat branden als de batterij moet opladen, omdat er nog maar genoeg stroom in de batterij zit voor 1 of 2 keer tandenpoetsen. Dit is dus een goed moment om je tandenborstel op te laden.

  • Brandt het lampje voor de batterij ook als je hem net hebt opgeladen, of brandt hij continu? Bekijk deze vraag, het lijkt er namelijk op dat je tandenborstel niet goed wordt opgeladen.

  • Onze nieuwe Genius-tandenborstels hebben een instelbare SmartRing, die wordt gebruikt om de positie van de tandenborstel te bepalen in onze Oral-B-app. In de app kun je de kleur van deze ring veranderen, waarbij je uit verschillende kleuren kunt kiezen.

Als dit allemaal niet helpt verzoeken we je contact op te nemen.Als je me iets meer kunt vertellen over het rode lampje dat je op je tandenborstel ziet, kan ik je waarschijnlijk verder helpen! Je kunt contact met ons opnemen door een e-mail te sturen via onze website.