Wat is het verschil tussen de verschillende modellen elektrische Oral-B-tandenborstels?

3D Action op de elektrische tandenborstels van Oral-B betekent dat deze trillen, draaien en pulseren voor optimale reiniging, omdat het tot 300% meer plak verwijdert langs de rand van je tandvlees dan een gewone tandenborstel. Dit werkt door pulsen die de plak afbreken, en daarna trillingen en draaibewegingen om de plak weg te vegen.

Onze Oral-B 1000-modellen zijn een uitstekende keuze en ze zijn in feite allemaal gelijk wat betreft het vermogen en de technische aspecten. Het verschil ertussen is de opzetborstel die met het model wordt meegeleverd (bijv. CrossAction 1000 wordt geleverd met een CrossAction-opzetborstel) en de kleur van het handvat.

Deze modellen trillen met 8.800 trillingen per minuut en 20.000 pulsen per minuut. Het handvat heeft eveneens een zeer handige druksensor, die detecteert wanneer je te hard poetst en de pulsen stopt om je tandvlees te beschermen. Ze hebben ook een ingebouwde 2-minutentimer die iedere 30 seconden trilt om je te laten weten dat je naar een ander deel van je mond moet gaan. Hier vind je welke producten een timer.

Al onze rond ronde opzetborstels draaien 45° naar rechts & terug, 45° naar links. Daarnaast trillen ze van voren naar achteren. De enige borstelkop die niet draait is onze Deep Sweep, die poets met zijdelingse bewegingen.

Als onze opzetborstels zorgen voor een geweldige reiniging, en welke het beste is voor jou hangt af van je persoonlijke voorkeuren en eisen. Hieronder zie je wat informatie over de verschillende opzetborstels voor de modellen die je hebt genoemd en ik hoop dat het helpt te beslissen welke het meest geschikt is voor jou.

CrossAction – dit is onze meest geavanceerde borstelkoptechnologie. De borstelharen hebben een perfecte hoek voor een nauwkeurige reiniging en het professionele ontwerp van de opzetborstel liggen om iedere kies heen, waarbij de borstelharen een hoek hebben van 16 graden.

Precision Clean – deze opzetborstels hebben korte en lange borstelharen, waarbij de langere haren aan de boven- en onderkant zorgen voor een betere reiniging tussen de tanden, omdat ze in de moeilijk bereikbare hoekjes binnendringen.

Pro Gum Care (opzetborstel voor gevoelig tandvlees) – deze opzetborstels hebben extra zachte borstelharen: voor een milde reiniging en zijn perfect voor mensen met gevoelig tandvlees.

Power White (3D White-opzetborstel) – de borstels hebben een speciaal ontworpen rubberen polijstcup binnenin, die vlekken op het tandoppervlak voorzichtig verwijderen en de tanden op een natuurlijke manier witter maakt. Deze borstelharen reinigen op en rond de tanden en kiezen om plak te verwijderen.

De prijzen van de verschillende modellen kunnen variëren omdat deze door de detailhandelaren zelf worden bepaald, het is dus altijd een goed idee om rond te kijken en de beste deal te zoeken. We hebben een handige functie op onze website, waarmee je prijzen kunt vergelijken en kunt zien wie bij jou in de buurt het model op voorraad heeft. Voer gewoon het model in dat je zoekt en druk op de knop 'Shop nu’ of ‘Andere aanbieder’.

Met 'trillen' bedoelen we de hoofdbeweging voor- en achteruit van de opzetborstels. Voor de meeste modellen is dit een draaiende trilling van 45° graden de ene kant op en 45° weer terug. Met 'pulsen' op onze 3D-modellen bedoelen we dat de borstelkop zeer snel naar voren en achteren beweegt, naar het gebit toe en er weer vanaf.

Al onze tandenborstel van de serie Pro 2000 en hoger hebben een druksensor. De pulsen van de tandenborstels stoppen wanneer er te hard wordt gedrukt, wat tijdens het poetsen merkbaar anders aanvoelt en klinkt. Kijk hier welke producten een druksensor hebben. Vanaf de Pro 2000 en hoger zit een lampje direct onder de opzetborstel die rood gaat branden als je te hard drukt, waardoor dit extra goed merkbaar is.

Veel van onze tandenborstels uit de Pro 3000-serie en hoger hebben bluetooth, dit worden SmartSeries-tandenborstels genoemd.

Bekijk hier welke verschillende SmartSeries-tandenborstels er zijn. Wij verwachten dat onze tandenborstel 3-5 jaar meegaan, wanneer één persoon de tandenborstel twee maal per dag gedurende 2 minuten per keer gebruikt. Dit kan echter door verschillende factoren variëren, hoe de borstel wordt onderhouden en uw persoonlijke gebruik, dit kan dus meer of minder zijn. Als uw tandenborstel minder dan 2 jaar oud is, valt hij nog onder de garantie en kunnen wij u hier zeker mee helpen. Laat ons dus alstublieft weten of dit het geval is.

Net als alle batterijen hebben ook oplaadbare batterijen een beperkte gebruiksduur, na een bepaalde periode werken ze dus minder goed dan voorheen en uiteindelijk doen ze het helemaal niet meer. Als dit gebeurt, adviseren wij u de tandenborstel te vervangen. Omdat de handvatten van al onze tandenborstels zijn gemaakt met een waterdichte afdichting en wij kunnen de batterijen dan ook niet vervangen.