Wat is de beste elektrische tandenborstel van Oral-B 1000?

De 3D-actie van onze elektrische Oral-B-tandenborstels betekent dat ze trillen, roteren en pulseren om je de best mogelijke reiniging te geven. Ze verwijderen tot 300% meer tandplak langs de tandvleesrand dan een gewone tandenborstel. Door te pulseren wordt het tandplak losgemaakt. De trillende en roterende bewegingen vegen het tandplak weg.

Onze Oral-B1000-modellen zijn een uitstekende keuze. Ze hebben voor wat betreft vermogen en technologie dezelfde unit. Het verschil ertussen is de opzetborstel (zo heeft de CrossAction 1000 bijvoorbeeld een CrossAction-opzetborstel). Ook verschilt de kleur van de handgreep van de tandenborstel.

Deze modellen roteren met 8.800 bewegingen per minuut en 20.000 pulsaties per minuut. De handgreep heeft ook een hele handige druksensor die het merkt als je te hard poetst. Dan worden de pulsaties gestopt, om te helpen je tandvlees te beschermen. De ingebouwde timer van 2 minuten pulseert elke 30 seconden zodat je weet wanneer het tijd is om van kwadrant te wisselen. Ontdek hier welke producten een timer hebben.

Al onze ronde borstelkoppen roteren 45 graden naar rechts en 45 graden naar links. Bovendien roteren ze naar voren en naar achteren. De enige borstelkop die niet roteert is onze Deep Sweep; die maakt een vegende beweging van de ene naar de andere kant.

Al onze opzetborstels zorgen voor een geweldige reiniging. Wat voor jou de beste is, hangt af van je persoonlijke eisen en voorkeuren. Hieronder staat wat informatie over alle opzetborstels voor de modellen die je genoemd hebt. Ik hoop dat dit je helpt bij het kiezen van de juiste opzetborstel.

  • CrossAction- Onze meest geavanceerde opzetborstel. De borstelharen hebben de perfecte hoek voor een precieze reiniging en het professionele ontwerp van de borstelkop zorgt ervoor dat elke tand gepoetst wordt met borstelharen die in een hoek van 16 graden staan.
  • Precision Clean- Deze borstelkoppen hebben langere borstelharen aan de onder- en bovenkant, voor betere reiniging tussen de tanden. Ze kunnen goed bij lastig te bereiken plekken.
  • Pro Gum Care (Sensitive-opzetborstel)- Met extra zachte borstelharen voor een zachte reiniging, perfect voor mensen met gevoelig tandvlees.
  • Power White (3D White-opzetborstel)- Met een speciaal ontworpen rubberen polijstcup die oppervlaktevlekken op zachte wijze verwijdert en de tanden witter maakt. De borstelharen reinigen op en rondom de tand, om zo tandplak te verwijderen.

De prijzen voor de diverse modellen worden bepaald door de winkeliers en kunnen verschillen. Voor de beste deal loont het dus om prijzen te vergelijken. Via onze website kun je prijzen vergelijken en zien welke winkel bij jou in de buurt het model op voorraad heeft. Voer het model dat je zoekt in en klik op 'Zoek verkopers'.

Als we het over 'rotatie' hebben, dan bedoelen we de voor- en achterwaartse beweging van de vervangbare opzetborstels. In de meeste gevallen roteert de kop 45 graden de ene kant op en daarna 45 graden de andere kant. Met 'pulsatie' voor onze 3D-modellen bedoelen we dat de borstelkop zelf snel naar voren en naar achteren beweegt, richting en weg van de tanden.

Al onze tandenborstels vanaf de Pro 1000 en daarboven bevatten een druksensor. Deze tandenborstels stoppen met pulseren als er teveel druk wordt uitgeoefend. Dit voelt en klinkt heel anders dan tijdens het poetsen. Bekijk hier welke producten een druksensor hebben. Vanaf de Pro 2000 en verder zit er net onder de opzetborstel een lichtje, dat rood wordt als je te hard drukt. Hierdoor valt het extra op.

Veel van onze tandenborstels vanaf de Pro 3000 en daarboven bevatten Bluetooth-connectiviteit. Dit noemen we de SmartSeries-tandenborstels. Bekijk hier de verschillende SmartSeries-tandenborstels.

Als iemand een tandenborstel twee keer per dag en 2 minuten per keer gebruikt, dan verwachten we dat onze tandenborstels ten minste 3-5 jaar meegaan. Dit is echter ook afhankelijk van hoe de tandenborstel onderhouden wordt en hoe deze gebruikt wordt. Het kan dus korter of langer zijn. Als je tandenborstel minder dan twee jaar oud is, dan heb je er nog steeds garantie op en kunnen we je helpen. Is dit het geval, dan hoor ik het graag.

Net als alle accu's, hebben ook oplaadbare accu's een levensduur. Na een bepaalde gebruiksperiode doen ze het niet meer zo goed en uiteindelijk verslijten ze helemaal. We adviseren je om je tandenborstel te vervangen als het zover is. Al onze elektrische tandenborstels worden gemaakt met een waterdichte verzegeling, dus wij kunnen geen accu vervangen.

Was dit antwoord nuttig?