Weg met kiespijn
oral-b products
ovelay
oral-b products
headerfirst headersecond headersecond
   
Arrow Left Terug naar filter
   
oral-b products
buynowheaderfirst buynowheadersecond
oral-b products
headerfirst headersecond
oral-b products
headerfirst headersecond
two white pills

Bijna iedereen heeft ooit wel eens tand- of kiespijn gehad, misschien van een loszittende tand, een geïmpacteerde verstandskies, of gevoeligheid bij het eten van een ijsje of heet voedsel. Maar kiespijn kan een eerste teken van tandbederf zijn. Als u een dag of twee aanhoudende pijn heeft in een bepaalde kies, raadpleeg dan uw tandarts; wellicht moet er wat onderhoud aan gepleegd worden. Ook bij kinderen veroorzaakt tandbederf pijn, dus voor hen gelden dezelfde regels. Als uw kind telkens klaagt dat hij/zij tand- of kiespijn heeft, vervroeg dan uw volgende bezoek aan de tandarts en ga zo spoedig mogelijk. Raadpleeg bovendien onmiddellijk een tandarts als u (of uw kind) naast kiespijn tevens koorts of moeite bij het ademen of slikken heeft.

Tot u terecht kunt bij de tandarts zijn er wel wat maatregelen die u kunt nemen om de tand- of kiespijn te verlichten:

  • Flos voorzichtig om etensresten tussen de tanden en kiezen of langs de tandvleesrand te verwijderen die wellicht pijn veroorzaken. Als uw kind tand- of kiespijn heeft, help hem of haar dan om grondig te flossen.
  • Spoel uw mond uitvoerig met lauw water en spuug het uit. Zo spoelt u misschien ook etensresten weg die de   pijn veroorzaken.
  • Probeer een pijnstiller die zonder recept verkrijgbaar is.
  • In plaats van een pijnstiller om in te nemen, kunt u de drogist vragen om een pijnstiller die plaatselijk op de pijnlijke plek wordt aangebracht. Leg echter geen aspirine rechtstreeks op het tandvleesweefsel of op uw tand of kies — dit brandt.